Marianne Kvist


Olen reilu nelikymppinen nainen, kumppani, äiti, bonusmamma ja psykiatrisen hoidon asiantuntija. Ajattelen, että jos en pidä huolta itsestäni, en jaksa huolehtia myöskään lapsistani, puolisostani, perheestämme. Saati sitten tehdä laadukasta työtä. Eräs viisas valmentaja polkuni varrella sanoi joskus, että terapeutti voi auttaa vain niin pitkälle kuin on käsitellyt omia haavojaan. Peili olkoon matkakaverini ja silmäni hyväksyvät ja lempeät. Joka päivä voi oppia uutta.


Työotteeni on kognitiivinen, johon yhdistän hyväksymis- ja omistautumisterapian elementtejä. Joskus on hyvä sukeltaa myös hiukan syvemmälle, tarkastella kiintymyssuhdemalleja ja tunnelukkoja, joita meillä jokaisella on. Miten ne vaikuttavat tänä päivänä? Kuljetammeko lapsuuden ja nuoruuden haavoja mukanamme parisuhteeseen, perheeseen? Millä lailla näemme itsemme, toisemme, ympäröivän maailman? Mikä meille on tärkeää? Mitkä arvot ohjaavat elämäämme ja miten se näkyy toiminnassamme, vai toimimmeko vastoin arvojamme? 


CV

Psykiatrinen sairaanhoitaja (ODO AMK), 2000

Diakonissa (ODO AMK), 2000

Kognitiivisen psykoterapian laajat opinnot, Ei vielä Kela-pätevyyttä, (Integrum-instituutti), 2014

Kognitiivinen käyttäytymisterapia, (Tre yo), psykoterapiakoulutus kesken, valmistuminen jouluna 2021, jolloin myös Kela-pätevyys kuntoutuspsykoterapiaan

Uusperheneuvoja (Supli ja Sivis), 2018

Solmuja parisuhteessa -pari ja ryhmäneuvoja (Kataja ry), 2018

Virtaa Välillämme -ohjaaja (Kataja ry), 2017

NADA-menetelmä psyykkisen vakauttamisen tukena (Elisa Alakahri ja Pekka Aarninsalo), 2018

Korva-akupunktion käyttö päihdevieroituksessa (NADA), 2004

Väkivaltakiusaamisen menetelmäkoulutus (Tre kaupunki, Pihlaja Katri), 2019

Skeematerapeuttiset ryhmähoidot (Luote), 2019