Marianne Kvist


Olen reilu nelikymppinen nainen, kumppani, äiti, bonusmamma ja psykiatrisen hoidon asiantuntija. Ajattelen, että jos en pidä huolta itsestäni, en jaksa huolehtia myöskään lapsistani, puolisostani, perheestämme. Saati sitten tehdä laadukasta työtä. Eräs viisas valmentaja polkuni varrella sanoi joskus, että terapeutti voi auttaa vain niin pitkälle kuin on käsitellyt omia haavojaan. Peili olkoon matkakaverini ja silmäni hyväksyvät ja lempeät. Joka päivä voi oppia uutta.


Työotteeni on kognitiivinen, johon yhdistän hyväksymis- ja omistautumisterapian elementtejä. Joskus on hyvä sukeltaa myös hiukan syvemmälle, tarkastella kiintymyssuhdemalleja ja tunnelukkoja, joita meillä jokaisella on. Miten ne vaikuttavat tänä päivänä? Kuljetammeko lapsuuden ja nuoruuden haavoja mukanamme parisuhteeseen, perheeseen? Millä lailla näemme itsemme, toisemme, ympäröivän maailman? Mikä meille on tärkeää? Mitkä arvot ohjaavat elämäämme ja miten se näkyy toiminnassamme, vai toimimmeko vastoin arvojamme? 


Ammatillisesti haaveenani on kehittyä läpi elämän terapeuttina, kouluttajana, asiantuntijana. Yritän pysyä ajan hermoilla lukemalla uusimpia tutkimuksia ja ottamalla käyttöön niitä hoitomalleja, jotka toimivat. Tällä hetkellä työn alla on syömishäiriöihin usein liittyvät neuropsykiatriset erityispiirteet, ja miten ne vaikuttavat hoitoon? Lisäksi jatkuvana kiinnostuksen kohteena on traumojen hoito, miten uskaltaisimme luottaa ihmisen omiin kykyihin säädellä omia voimavarojaan ja edetä hänen tahdissaan paremmin? Olenkin nyt ahminut Traumaterapiakeskuksen koulutuksia mm. kiintymyssuhdetraumojen ja dissiosiaatiohäiriöiden parempaan hoitoon ja kouluttaudun EMDR-terapeutiksi.


CV

Kognitiivinen käyttäytymisterapia (Tre yo), 2021, Kelan kuntoutuspsykoterapeutin pätevyys 

Kognitiivisen psykoterapian laajat opinnot (Integrum-instituutti), 2014

Psykiatrinen sairaanhoitaja (ODO AMK), 2000

Diakonissa (ODO AMK), 2000


EMDR-koulutuksessa, I taso 2023, II taso ja sertifiointi 2024? (Traumaterapiakeskus, Roger Solomon)



Uusperheneuvoja (Supli ja Sivis), 2018

Solmuja parisuhteessa -pari ja ryhmäneuvoja (Kataja ry), 2018

Virtaa Välillämme -ohjaaja (Kataja ry), 2017

Johtamiskorkeakoulun opintoja (Tre yo), 2018

Yrittäjäkoulutus verkossa (Cimson), 2017

NADA-menetelmä psyykkisen vakauttamisen tukena (NADA), 2018

Korva-akupunktion käyttö päihdevieroituksessa (NADA), 2004

Väkivaltakiusaamisen menetelmäkoulutus (Tre kaupunki, Pihlaja Katri), 2019

Skeematerapeuttiset ryhmähoidot (Luote), 2019

Minding the body. Mentalizing and eating disorders (Syömishäiriöyhdistys, Bente Sommerfeld), 2019

CBT-e, 2018

Lukuisia lyhyitä koulutuksia mm. Traumaterapiakeskuksen, Sylin, Syömishäiriöyhdistyksen, Kataja ry:n, Avoimen yliopiston järjestäminä